Pizza peperoni

Recept pizza peperoni met een luchtige bodem van semolinameel en zongedroogde tomaatjes.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten pizzadeeg:

100 gram semola di grano duro rimacinata (typo “0”)
65 gram semola di grano tenero (typo "00") of tarwebloem
circa 100 ml water
25 gram zongedroogde tomaten
1 tl gist
1/2 tl suiker
100 gram geroosterde rode paprika's
250 gram mozzarella
1 potje artisjokken
handvol olijven
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1/5 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:
Wel de zongedroogde tomaten 15 minuten in lauw water. Meng in een kom het meel, de suiker en de gist. Knijp de gewelde zongedroogde tomaatjes goed uit en doe ze over in een andere kom. Vul aan met 80 ml water en pureer. Voeg toe aan het meel. Kneed het deeg met de hand op een werkvlak 10 minuten. Bij het kneden van het deeg is het van belang dat het deeg goed uitgerekt wordt. Leg het deeg op het werkvlak en houdt het deeg met één hand vast. Duw het deeg met de handpalm van je andere hand zo ver mogelijk van je af, en vouw dubbel. Draai het deeg een kwartslag en ga zo verder (zie filmpje). Voeg tijdens het kneden steeds weer wat water toe en kneed dit door het deeg. Het deeg mag wat plakkerig zijn, maar niet nat.

Doe de deegbal in een met olie ingevette kom en keer het deeg om, zodat alle zijden met olie bedekt zijn. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen, of totdat het deeg bijna in omvang verdubbeld is. Sla het deeg neer en laat weer 1 uur rijzen. Laat ondertussen de ingrediënten voor op de pizza goed uitlekken. Pureer 30 gram geroosterde paprika voor de saus en voeg hier de knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden aan toe. Snij de mozzarella in plakjes en de resterende geroosterde paprika's in reepjes.

Schuif de bakplaat in de oven. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal de bakplaat uit de oven als de oven voorverwarmd is op 80 graden, zodat de bakplaat warm is maar niet heet. Vet de bakplaat in met olie en rol het deeg uit op de bakplaat (35 x 35 cm). Beleg de pizza met 2 el paprikapuree, mozzarella, geroosterde paprika, artisjokken en olijven. Bak de pizza 12 minuten op 250 graden.