Rijstpapierpakketjes (Gỏi Cuốn)

Recept rijstpapierpakketjes

Voor 12 stuks

Ingrediënten rijstpapierpakketjes:
12 vellen rijstpapier Ø 16 cm
30 gram rijstvermicelli (mihoen)
1 geraspte wortel
1/2 kleine komkommer
koriander
bieslook
munt

Bereidingswijze rijstpapierpakketjes:
Overgiet de rijstvermicelli met kokend water en laat 10 minuten staan. Als de rijstvermicelli gaar is, het water afgieten.

Rasp de wortel en snijd de komkommer in dunne reepjes van circa 5 cm lang. Snijd ook de bieslook in stukken van 5 cm. Haal de blaadjes van de munt en koriander en hou apart.

Wel de vellen rijstpapier enkele minuten in een kom met koud water, totdat deze flexibel en zacht geworden zijn. Als je meerder vellen tegelijkertijd in de kom met water welt, zorg dan dat ze enige afstand van elkaar hebben, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

Pak een vel rijstpapier en leg de vulling aan de bovenzijde. Vouw de bovenkant van het rijstpapier over de vulling en sla vervolgens de zijkanten over de vulling. Rol nu het pakketje op tot een loempia. Serveer direct met één van de twee onderstaande dipsausen.

Ingrediënten dipsaus (Nuoc Cham)
1 el water
1 el vissaus
1 el limoensap
1 el suiker
1 teentje knoflook in schijfjes

Bereidingswijze:Voeg alle ingrediënten bij elkaar.

Ingrediënten dipsaus (Nuoc Leo)

100 ml water
2 teentjes knoflook
2 el sojasaus (ketjap manis)
1.5 el hoisinsaus
2.5 el 100% pindakaas
1 tl chilisaus

Bereidingswijze:

Breng 100 ml water met 2 fijngehakte knoflookteentjes aan de kook. Voeg de sojasaus, hoisinsaus, pindakaas en chilisaus toe. Laat onder voortdurend roeren inkoken tot een vrij dikke saus.