Verse ravioli met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Recept verse ravioli met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten voor het pastadeeg:
110 gram semola di grano duro rimacinata
110 gram patentbloem
100 gram ei
20 gram rucola
1/2 el olijfolie
1/2 tl zout

Ingrediënten ravioli vulling:
100 gram zachte geitenkaas
100 gram ricotta
22 gram zongedroogde tomaatjes
20 gram aardappelpuree (poeder)

Overige ingrediënten:
250 gram cherrytomaatjes
100 gram rucola
Provençaalse kruiden
peper & zout
suiker
olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Halveer de cherrytomaatjes en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de cherrytomaatjes met suiker, peper, zout en de Provençaalse kruiden. Besprenkel met olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven. De cherrytomaatjes worden langzaam gedroogd in de oven. Stel de oventijd ruim in en haal de cherrytomaatjes pas uit de oven als je ze gaat serveren. (oventijd 1 - 3 uur)

Was de rucola en droog in een slacentrifuge. Doe de eieren in een kom en voeg de rucola toe. Pureer met een staafmixer. Voeg alle ingrediënten voor het pastadeeg bij elkaar en kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg in een broodbakmachine in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Maak in de tussentijd de vulling. Wel de zongedroogde tomaten 5 minuten in warm water. Knijp het water goed uit de zongedroogde tomaatjes en pureer deze. Meng nu alle ingrediënten voor de vulling. Rol er tussen je handpalmen 40 kleine bolletjes van (circa 6 gram per stuk).

Haal het deeg uit het huishoudfolie en weeg 85 gram af. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit. Steeds wat bloem op de bovenkant van het pastavel strooien en het pastavel omdraaien als het vel aan het werkvlak begint te plakken. Rol de rest van de pastavellen uit en zorg ervoor dat alle pastavellen dezelfde oppervlakte hebben (circa 7 dm^2), zodat alle ravioli tegelijkertijd gaar zal zijn. Leg de pastavellen op elkaar en leg er een droge theedoek overheen, om uitdroging te voorkomen.

Steek met een kopje rondjes uit het deeg van 8 cm doorsnede. Bestrijk een helft (een halve cirkel) van het deeg met eiwit. Rol de vulling wat platter en leg de vulling er op. Vouw het pastadeeg dubbel. Druk nu de naden tegen elkaar. Werk hierbij van de onderkant naar de bovenkant toe en zorg dat het pastadeeg goed aansluit bij de vulling zodat er geen lucht in de ravioli
ingesloten wordt. Bestrijk de twee uiteinden van de ravioli met eiwit en plak in het midden van de ravioli op elkaar. Duw de randen wat naar buiten.

Vul een pan zeer ruim met water en breng aan de kook, als het water goed doorkookt doe je de ravioli in de pan en laat je de ravioli in circa 5 minuten op laag vuur gaarkoken. Kijk steeds of de ravioli niet opzwelt door de lucht die eventueel nog rondom de vulling zit. Zwelt de ravioli teveel op, zet dan het vuur lager of haal dan de deksel van de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Serveer de ravioli met de rucola en de warme cherrytomaatjes.