bosbessen mochi met pinda's en sesamzaad

Recept bosbessen mochi met pinda's en sesamzaad

Ingrediënten:

8 gram suiker
8 ml bosbessensap of 100 gram bevroren bosbessen
50 ml water
8 gram maizena
40 gram ketan rijstmeel (glutinous riceflour)
10 ml olie
poedersuiker of kokos

Ingrediënten vulling:
30 gram geroosterde pinda's
10 gram zwart sesamzaad
20 gram suiker

Bereidingswijze:
Maak eerst de vulling. Stamp hiervoor de pinda's en het sesamzaad fijn in een vijzel. Voeg hieraan de suiker toe en roer goed door.

Maak een papje van de maizena en wat water. Verwarm de rest van het water met de suiker totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Ontdooi ondertussen de bosbessen. Voeg 8 ml van het bosbessensap toe aan de suikeroplossing. Voeg daarna het papje van maizena toe. Meng alles goed. Voeg hier de glutinous riceflour aan toe en meng weer alles door elkaar. Meng nu de olie er doorheen.

Stoom het mochideeg. Je hebt hiervoor een stoommandje en een ingevet hittebestendig bakje of een kleine springvorm ( ø 15 cm - 3 cm hoog ) nodig. Vul een pan tot de helft met water. Breng aan de kook. Vet de springvorm in met olie en vul de springvorm met het mochideeg. Stoom het mochideeg 5 minuten gaar. Blijf erbij en zorg dat het water niet te hard kookt, maar dat je wel stoom ziet rondom het stoommandje.

Neem een stukje van het mochideeg en vorm hier een plat rondje van. Leg het mochideeg op je hand en leg hier wat van de vulling op. Vouw de randen naar elkaar en maak dicht. Rol de mochi in je handen tot een bolletje. Je kunt je handen eventueel met olie insmeren, zodat de mochi minder aan je handen plakt. Rol hierna de mochi door de kokos of de poedersuiker. Leg de mochi in een cakevormpje. Bewaar de mochi tot 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.