Pizza Napoli


Recept pizza Napoli met een dunne luchtige bodem van semolinameel en geroosterde paprika's.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten pizzadeeg:

100 gram semola di grano duro rimacinata (typo “0”)
65 gram semola di grano tenero (typo "00") of tarwebloem
1 tl gist
1/2 tl suiker
1/2 tl zout
circa 110 gram geroosterde rode paprika's (gepureerd) plus 2 el extra voor de saus
250 gram mozzarella
1 blikje ansjovis
3 el kappertjes
knoflookpoeder
1 1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Meng in een kom het meel, de suiker en de gist. Voeg het zout toe en voeg zo veel paprikapuree toe totdat er een soepel deeg ontstaat. Kneed het deeg met de hand op een werkvlak 10 minuten. Bij het kneden van het deeg is het van belang dat het deeg goed uitgerekt wordt. Leg het deeg op het werkvlak en houdt het deeg met één hand vast. Duw het deeg met de handpalm van je andere hand zo ver mogelijk van je af, en vouw dubbel. Draai het deeg een kwartslag en ga zo verder (zie filmpje) Voeg tijdens het kneden steeds weer wat paprikapuree toe en kneed dit door het deeg. Het deeg mag wat plakkerig zijn, maar niet nat.Doe de deegbal in een met olie ingevette kom en keer het deeg om, zodat alle zijden met olie bedekt zijn. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen, of totdat het deeg bijna in omvang verdubbeld is. Sla het deeg neer en laat weer 1 uur rijzen.
Snij ondertussen de mozzarella in plakjes. Meng de 4 eetlepels achtergehouden paprikapuree met een snufje zout, een snufje knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden.

Schuif de bakplaat in de oven. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal de bakplaat uit de oven als de oven voorverwarmd is op 60 graden, zodat de bakplaat warm is maar niet heet. Vet de bakplaat in met olie en rol het deeg uit op de bakplaat (35 x 35 cm). Beleg de pizza met de saus, de mozzarella, ansjovis en kappertjes. Bak de pizza 12 minuten op 250 graden.