Verse ravioli met zongedroogde paprika's

Recept verse ravioli met zongedroogde paprika's

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten voor het pastadeeg:
100 gram semola di grano duro rimacinata
100 gram patentbloem
70 gram ei (1 1/2 ei) (bewaar het eiwit)
30 gram tomatenpuree
1/2 el olijfolie
1/2 tl zout

Ingrediënten ravioli vulling:
125 gram ricotta
70 gram grana padano
22 gram zongedroogde paprika's
1/2 tl paprikapoeder rook
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl gedroogde peterselie

Overige ingrediënten:
100 gram bladspinazie
100 gram cherrytomaatjes
100 gram spekjes 
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 el basamicoazijn
1 el olijfolie
1/3 el mosterd
tijm

Bereidingswijze:Voeg alle ingrediënten voor het pastadeeg bij elkaar en kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg in een broodbakmachine in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Maak in de tussentijd de vulling. Wel de zongedroogde paprika's 10 minuten in warm water. Rasp de grana padano (italiaanse kaas). Knijp het water goed uit de paprika's en pureer de paprika's samen met de ricotta. Meng nu alle ingrediënten voor de vulling. Rol er tussen je handpalmen 40 kleine bolletjes van (circa 6 gram per stuk).

Haal het deeg uit het huishoudfolie en weeg 75 gram af. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit. Steeds wat bloem op de bovenkant van het pastadeeg strooien en het pastavel omdraaien als het vel aan het werkvlak begint te plakken. Rol de rest van de pastavellen uit en zorg ervoor dat alle pastavellen dezelfde oppervlakte hebben (circa 7 dm^2), zodat alle ravioli tegelijkertijd gaar zal zijn. Leg de pastavellen op elkaar en leg er een droge theedoek overheen, om uitdroging te voorkomen.

Steek met een kopje rondjes uit het deeg van 8 cm doorsnede. Bestrijk een helft (een halve cirkel) van het deeg met eiwit. Rol de vulling wat platter en leg de vulling er op. Vouw het pastavel dubbel. Druk nu de naden tegen elkaar. Werk hierbij van de onderkant naar de bovenkant toe en zorg dat het pastadeeg goed aansluit bij de vulling, zodat er geen lucht in de ravioli ingesloten wordt. Bestrijk de twee uiteinden van de ravioli met eiwit en plak in het midden van de ravioli op elkaar. Duw de randen wat naar buiten.

Vul een pan zeer ruim met water en breng aan de kook, als het water goed doorkookt doe je de ravioli in de pan en laat je de ravioli in circa 5 minuten op laag vuur gaarkoken. Bak intussen de spekjes in een koekenpan krokant. Bak 1 teentje knoflook (uitgeperst) en het sjalotje (gesnipperd) mee. Maak een dressing van de basamicoazijn, mosterd, olijfolie en de tijm. Halveer de cherrytomaatjes.

Kijk steeds of de ravioli niet opzwelt door de lucht die eventueel nog rondom de vulling zit. Zwelt de ravioli teveel op, zet dan het vuur lager of haal dan de deksel van de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Verdeel bladspinazie over de borden. Besprenkel de bladspinazie met de dressing. Bestrooi de bladspinazie met spekjes en cherrytomaatjes. Leg hierop de ravioli en serveer.