Verse ravioli met geitenkaas en honing


Recept verse ravioli met geitenkaas en honing

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten voor het pastadeeg:
95 gram semola di grano duro rimacinata
90 gram patentbloem
15 gram cacaopoeder
100 gram ei (2 eieren)
1/2 el olijfolie
1/2 tl zout

Ingrediënten ravioli vulling:
120 gram ricotta
120 gram zachte geitenkaas
20 gram honing (crème)
15 gram aardappelpuree (poeder)
2 el verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm)
 

Overige ingrediënten:
200 gram Portobello's
2 tl gedroogde tijm

Bereidingswijze verse ravioli:Meng de harde tarwegries met de bloem, de cacaopoeder en het zout. Voeg de eieren en de olijfolie toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten met een broodbakmachine tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Maak in de tussentijd de vulling. Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er tussen je handpalmen 40 kleine bolletjes van (circa 7 gram per stuk).

Haal het deeg uit het huishoudfolie en weeg 75 gram af. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit. Steeds wat bloem op de bovenkant van het pastavel strooien en het pastavel omdraaien als het vel aan het werkvlak begint te plakken. Rol de rest van de pastavellen uit en zorg ervoor dat alle pastavellen dezelfde oppervlakte hebben (circa 7 dm^2), zodat alle ravioli tegelijkertijd gaar zal zijn. Leg de pastavellen op elkaar en leg er een droge theedoek overheen, om uitdroging te voorkomen.

Steek met een kopje rondjes uit het deeg van 6 cm doorsnede.
Bestrijk een kant van het rondje met eiwit, leg de vulling er op en leg er een tweede rondje op als bovenkant. Druk nu de naden tegen elkaar. Werk hierbij van de onderkant naar de bovenkant toe en zorg dat het pastadeeg goed aansluit bij de vulling zodat er geen lucht in de ravioli ingesloten wordt.

Vul een pan zeer ruim met water en breng aan de kook. Snij intussen de portobello's in reepjes en bak in een koekenpan met wat olijfolie en de tijm gaar. Als het water goed doorkookt doe je de ravioli in de pan en laat je de ravioli in circa 5 minuten op laag vuur gaarkoken. Kijk steeds of de ravioli niet opzwelt door de lucht die eventueel nog rondom de vulling zit. Zwelt de ravioli teveel op, zet dan het vuur lager of haal dan de deksel van de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Serveer de ravioli met de portobello's.